Tips voor een geslaagde fotoshoot!

• De mooiste foto’s kan ik maken als de hond ontspannen is. Ik vind het daarin belangrijk dat een fotosessie vooral heel erg leuk is! De hond is het middelpunt en wij werken daar als baasje & fotograaf omheen. Wil de hond bijvoorbeeld niet zitten? Dan zoeken we gewoon naar een andere leuke pose.

• Is er een bepaald iets wat je heel graag op de foto wilt, bijvoorbeeld een bepaald trucje of een bepaalde houding? Oefen dit dan van tevoren zodat je hond dit goed beheerst.

Kwibus-5

• Wil je samen met de hond op de foto? Oefen dit dan een paar keer voor de shoot zelf. De hond kan het namelijk best heel vreemd vinden als jij plotseling heel dicht bij hem komt zitten of liggen. Ditzelfde geld voor een shoot met meerdere honden. Sommige honden vinden het heel onprettig als een andere hond in hun comfortzone komt liggen. Bepaald vooraf of dit trainbaar is met jouw hond(en).

  • Heeft u een hond met lange haren rondom de ogen? Knip dan daags voor de shoot deze haartjes even bij zodat de ogen op de foto’s zichtbaar zijn.

• Neem tijdens de shoot wat voertjes of het favoriete speeltje van je hond mee zodat je zijn aandacht kunt trekken. Geef dit echter pas op mijn aanwijzing, we willen liever geen hond die alleen nog maar aandacht heeft voor zijn speeltje en niet meer voor zijn baasje.