F.A.Q.

Veel gestelde vragen over fotoshoots

Mijn hond kan niet loslopen, is dat een probleem?
Nee hoor, dan werken we gewoon met de hond aan de riem. Ik heb zelf een lange lijn (10mt) waar de hond aan vast kan, maar we kunnen ook afspreken op een veld met omheining.

Welke tijd van het jaar of de dag is het meest geschikt voor een fotoshoot?
Ieder seizoen heeft zijn mooie momenten en is daarom geschikt voor een fotoshoot. De tijd van de dag is wel belangrijk, de mooiste foto’s krijg je namelijk met het mooiste licht. Daarom spreek ik bij voorkeur in de ochtend, de namiddag of de vroege avond af. In de zomer kunnen we natuurlijk langer doorgaan dan in de winter.

Ik heb ’n hele gave foto gezien op Facebook/Pintrest/Je portfolio, kun je die ook maken van mijn hond?
Waarschijnlijk wel! Je mag me altijd bij het boeken een linkje meesturen van de foto die je gaaf vind en wie weet kunnen we dit met jouw hond ook wel neerzetten! Als je je hond in een bepaalde pose op foto wil, oefen dit dan vooraf met de hond zodat hij het onder de knie heeft.

Waar betaal ik eigenlijk voor als ik een fotoshoot boek?

Lees hier wat er gebeurd tijdens een fotoshoot van A tot Z

Op welke locatie vind de fotoshoot plaats?

In principe kan ik op iedere locatie in Nederland komen tegen vergoeding van reiskosten á 19 cent per kilometer. Met enkele locaties in de provincies Zuid-Holland en Utrecht ben ik goed bekend, zoals bijvoorbeeld de Reeuwijkse Hout (ZH) of de Soesterduinen (UT).

Ik wil de fotoshoot annuleren/verplaatsen, is dat mogelijk?

Tot 1 week voor de datum van de shoot is het mogelijk om een fotoshoot te verplaatsen of evt. te annuleren. Hierna worden kosten voor de shoot in rekening gebracht. Uitzondering hierop is een annulering in geval van ernstige calamiteiten bij baas of hond. In geval van een slechte weersvoorspelling neem ik daags voor de shoot contact met u op de sessie te verplaatsen.

Veel gestelde vragen over de foto’s

Hoe lang moet ik wachten op mijn foto’s na de shoot?

Ik streef er altijd naar om binnen een week de eerste foto’s op Facebook te plaatsen. Het uitzoeken en bewerken van de gehele shoot kost mij meer tijd, hiervoor heb ik gemiddeld 1-2 weken extra nodig. Mijn streven is om uiterlijk 4 weken na de shoot de gehele selectie van foto’s op de site te plaatsen zodat u ze kunt bekijken en uw nabestelling kunt plaatsen. Digitale nabestellingen lever ik via WeTranfser aan en kunnen dus al zeer vlot na het bestellen bij u binnen zijn. Foto-afdrukken, canvassen en andere fotoproducten worden geleverd door een extern bedrijf en hierbij ben ik dus afhankelijk van hun levertijden.

Veel gestelde vragen over betaling

Welke betaalmogelijkheden biedt je?

De tarieven voor de diverse shoots staan reeds vast zodat u alvast een indicatie heeft van de te verwachten prijs. Na het boeken en vastleggen van een datum en locatie, ontvangt u van mij een factuur met de kosten inc. reiskosten. Deze factuur dient vòòr het plaatsvinden van de shoot betaald te zijn. Voor nabestellingen maak ik een aparte factuur voor u op. Als u naderhand een nabestelling voor digitale foto’s bij mij plaatst, ontvangt u de bestanden zodra ik de betaling hiervan binnen heb. Als u foto-afdrukken of een ander fotoproduct bij mij besteld, zal ik de bestelling aan de externe fabrikant doorgeven zodra uw betaling op mijn rekening staat.

Betaling is mogelijk via een bankoverschijving. Betalen in termijnen is alleen mogelijk bij de opgroeishoot en bij nabestellingen. U ontvangt uw nabestelling na het voldoen van de laatste termijn.

Is het mogelijk om een cadeaubon te krijgen?

Ja zeker! Ik bied diverse cadeaubonnen, zoals een bon voor een geheel verzorgde shoot, een nabestelling of een ander fotoproduct. Kijk op de pagina met tarieven voor een compleet overzicht.