Een fotoshoot van A tot Z

Een fotoshoot is meer dan simpelweg een uur wat kiekjes schieten. Vaak is het niet helemaal duidelijk wat er allemaal bij komt kijken en daarom is het ook niet altijd duidelijk waarom er tarieven zijn voor fotoshoots. Om deze onduidelijkheid weg te nemen zal ik hieronder uitleggen wat er van begin tot eind gebeurd als u een fotoshoot bij mij boekt.

Voor de shoot begint..

Je hebt mij gevonden, bijvoorbeeld via Facebook, tijdens een evenement, via de fokker of wellicht gewoon via Google. Hopelijk spreekt de website zo aan dat je besluit een shoot te boeken. Je maakt een keuze uit de verschillende mogelijkheden en zoekt contact. Hier begint voor mij de shoot eigenlijk al. Ik wil vanaf dat moment graag weten met wie ik contact heb en welke hond ik voor mijn lens kan verwachten. Ik zal dus vragen om zoveel mogelijk informatie over de hond. Kan hij of zij bijvoorbeeld los lopen? Zijn er lichamelijke ongemakken waar we rekening mee moeten houden? Heeft u een bepaalde pose die je heel graag op beeld terug wilt zien? Als dit allemaal duidelijk is, spreken we een datum en locatie af.

De fotoshoot zelf..

Als de datum eenmaal daar is, spreken we met elkaar af op locatie. We beginnen eerst met een ontspannen kennismaking zodat de hond eens kan aftasten wie ik ben. Sommige honden zijn ware fotomodelen, maar vaker vinden de honden een camera ’n beetje spannend. Het is immers ’n grote lens en het maakt allemaal vreemde geluidjes. We plannen ruim de tijd in voor de shoot zodat ook een onzekere of bange hond uiteindelijk helemaal tot zijn recht kan komen. Gedurende 1 á 2 uur maak ik zoveel mogelijk mooie foto’s van je hond(en) en hierna gaan we ieder weer onze eigen weg.

Na de shoot..

Na de fotoshoot begint voor mij eigenlijk het meest werk. Ik heb tijdens de shoot enkele honderden foto’s gemaakt, zowel portret als actie. Aan mij nu de taak om deze foto’s te selecteren en te kijken op welke foto’s de hond het best tot zijn recht komt. Hierbij let ik natuurlijk op de grote zaken zoals alle pootjes op de foto, mooi licht en zichtbare ogen. Maar ook kleinere details zoals een ontspannen mimiek bij de hond vind ik heel belangrijk. De eerste selectie foto’s bewerk ik vaak ook al ’n klein beetje na, ik zorg bijvoorbeeld dat de kleuren van zowel de hond als de natuur goed tot hun recht komen.
Deze eerste selectie plaats ik daarna op een persoonlijke bestelpagina op deze website. JE kunt de foto’s dan gedurende 30 dagen bekijken en aangeven welke foto’s je wilt nabestellen en/of wilt laten afdrukken. Naast de normale afdruk op fotopapier zijn er nog vele andere mogelijkheden zoals het laten maken van een canvas, HD-metal of fotokalender.
Zodra je mij hebt laten weten welke foto’s je wilt ontvangen, zal ik foto’s klaarmaken voor verwerking. Het afdrukken van de foto’s gebeurd bij een professioneel vaklaboratorium zodat je foto’s van prachtige kwaliteit zult ontvangen. Ook voor het maken van een canvas, HD-metal of foto-album heb ik contact met de beste professionals.