Rotweilerpup & Friese Stabij | Mokkel & Dibbes

Gelukkig houdt het mooie weer het al ’n poosje vol en de eerste week van Augustus is voor mij gevuld met portfolioshoots! De eer van het afbijten van het spits van deze maand was aan kleine Mokkel en grote broer Dibbes. Dit vrolijke duo bestaat uit een Rottweilerpup van slechts 14 weken en een Friese Stabij van 7 jaar oud en beide horen ze bij baasje Ingrid. Met dit trio had ik afgesproken op de dijk in Noorden, dus heerlijk in de prachtige polder. Omdat ik hier al jaren woon, vergeet ik soms hoe mooi het hier toch kan zijn in het Groene Hart… Kleine Mokkel was voor mij een primeur, ik had nog nooit eerder zo’n jong hondje gefotografeerd (mijn eigen honden daargelaten). Ik had me mentaal op alles voorbereid, van bananen in de oren tot in slaap vallen, maar dit kleine monster heeft me absoluut verrast!! De focus voor haar baasje en het geduld in dat kleine kontje had ik echt niet verwacht! Ik heb ontzettend veel mooie portretfoto’s van kleine Mokkel kunnen maken!!

Mokkel&Dibbes-11        Mokkel&Dibbes-18

Halverwege de shoot kwam dan toch wel het ultieme moment van puppy-onhandigheid. De kleine wurm besloot dat ze dorst had en wilde ’n slokje water uit de sloot halen. Waar ze echter niet op rekende, was de steile kant en dus hoorde we al snel ’n harde plons… Kleine muts was met haar hele puppylijf in het vieze water beland.. Daar ging alle moeite die Ingrid in ’n schone en opgepoetste hond had gestopt.. Voordeel is wel dat ’n natte pup weer voor hele grappige plaatjes zorgt.

Mokkel&Dibbes-38       Mokkel&Dibbes-41

Gedurende alle deze trammelant hielt Dibbes zich mooi op de achtergrond. Hij snuffelde wat, ging achter wat schaduwen van vogels aan en snuffelde zo nu en dan eens in de tassen die waren meegebracht. Om Mokkel even de tijd te geven om uit te rusten, besloten we met Dibbes aan de slag te gaan. Zonder al teveel instructie van de baas ging hij keurig voor het hoge gras zitten om zich te laten fotograferen. Je zou haast denken dat hij het iedere week doet..

Mokkel&Dibbes-62       Mokkel&Dibbes-28

Als afsluiter van de shoot hebben we nog een paar foto’s gemaakt van een doldwaze Mokkel die op mij en haar baasje af kwam stormen. Lang leve de aandoenlijke motoriek van een 14-weken-oude pup!

Mokkel&Dibbes-81     Mokkel&Dibbes-92

Na deze shoot kan ik de conclusie trekken dat ik puppy’s echt heeeeel leuk vind om te fotograferen en ik sta dan ook te springen om kleine Mokkel in Oktober terug te zien voor het vervolg van de opgroeishoot!