Labrador Retriever | Rifka

Mijn allereerste portfolioshoot vond plaats in het voor mij vertrouwde Nieuwkoop. Ik had namelijk op het nieuwe “Strand Zomer” afgesproken met Renee en haar zwarte Labrador Rifka.

Al bij het eerste mailcontact vertelde Renee dat Rifka ’n echte waterrat was en dat heb ik tijdens de shoot gemerkt! Onvermoeibaar heeft deze donkere dame keer op keer de tennisbal uit het water gevist!

Rifka-9  Rifka-2

Rifka-95

Toen ik het strandje langs het Meijpad op kwam lopen, kwam Rifka me al tegemoed geholt met ’n knalgroene tennisbal in haar bek. Uitdagend gooide ze die voor mij voeten en de boodschap was duidelijk. Mevrouw wilde dat er met de bal gegooid werd! Snel mijn camera gepakt en direct van start!

Het opspattend water in combinatie met de actie en het enthousiast me van Rifka leverde ’n hoop vlotte foto’s op! Tussendoor hielde we regelmatig even pauze zodat Rifka wat kon drinken en op adem kon komen. Het is echt zo’n dame waarbij je als baasje op de pauzeknop moet drukken, want anders blijft ze hollen!

Rifka-28 Rifka-44 Rifka-70

Pas toen Rifka echt ’n beetje moe was, lukte het om enkele portretfoto’s te maken. Redelijk uitgetelt bleef ze bij momenten even rustig in het zand liggen en daar moest ik mijn moment pakken. Voor mij als fotograaf een echte uitdaging om de donkerbruine ogen van Rifka toch sprekend op de foto te zetten!

Rifka-81 Rifka-35 Rifka-86

Al met al was mijn eerste kennismaking met het fotograferen van andere honden een geslaagde! Ik kan niet wachten op mijn volgende portfolioshoot!!